Αρχική ka - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΞΗ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Πως μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη αγροδιατροφικός...

(video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Πως μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη αγροδιατροφικός προορισμός;

Τι δρομολογεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας αποτελούν ζητούμενο για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη δημιουργία νέων επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια του 16ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη ο δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί δέσμη ενεργειών προκειμένου να συνδράμει στο δημόσιο διάλογο για την ενίσχυση του brand name της Θεσσαλονίκης και να αναδειχθεί ο πλούτος και η ιδιαιτερότητα της γαστρονομίας της πόλης.

η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη

Μάλιστα όπως είπε η κα. Καράγιαννη ο δήμος Θεσσαλονίκης δρομολογεί έναν κατάλογο επιχειρήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων.

 

Στο ζήτημα της επισιτιστικής κρίσης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κιούπκας υπογραμμίζονται πως 1,3 δις τόνοι τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια όταν εκατ.ατόμων υποσιτίζονται. Ο κ. Κιούπκας αναφέρθηκε και στη σημαντική διάκριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη, που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κιούπκας

«Μέσα από ένα πλέγμα πράσινων πολιτικών που αγγίζουν την ενέργεια, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις μεταφορές, τον δημόσιο χώρο αλλά και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών μπορούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πόλη κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη» ανέφερε ο κ. Κιούπκας υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη επιλέχτηκε μεταξύ 400 πόλεων.

 

Στην ανάγκη ισορροπίας στη διατροφή βασισμένη στο τετράπτυχο, αυτό για το οποίο μιλούσε ο Ιπποκράτης αναφέρθηκε

η ψυχολόγος Δέσποινα Δριβάκου

Συγκεκριμένα η ισορροπία  στη διατροφή έγκειται στο ξινό, πικρό, αλμυρό και γλυκό. Σύμφωνα με την κα. Δριβάκου η σημασία της διατροφής είναι άκρως σημαντική  καθώς συχνά ο τρόπος ζωής μας κάνει να στρεφόμαστε στο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό. Ζητούμενο για όλους πρέπει να είναι σύμφωνα με την κα. Δριβάκου η ισορροπημένη διατροφή και η φροντίδα του εαυτού μας.

Tον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα

(Video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Απολογισμός – Πρόσωπα – Αποδελτίωση – Ομιλίες
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ». Το 16ο ΚΑ που...

Το ka-business.gr προτείνει

Δυτική Λέσβος: Συνέντευξη Δημάρχου στο ΚΑ –Γιατί πρέπει να επισκεφτούμε το νησί
Συνέντευξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"  Ιουνίου 22 και στην Ραλλιώ Λεπίδου  ...
ΛΕΣΒΟΣ: Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός
Άρθρο του Ευστράτιου Κυτέλη, Δήμαρχος Μυτιλήνης στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22. «Βυθισμένο μέσα στο πράσινο, είναι το νησί...
Γρηγόρης Τάσιος: “Να σκεφτούμε παγκόσμια και να δράσουμε τοπικά!”
Άρθρο στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22, του Γρηγόρη Τάσιου,  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  (ΠΟΞ) – Τουριστικού Οργανισμού...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δυτική Λέσβος: Συνέντευξη Δημάρχου στο ΚΑ –Γιατί πρέπει να επισκεφτούμε το νησί
Συνέντευξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ"  Ιουνίου 22 και στην Ραλλιώ Λεπίδου  ...
ΛΕΣΒΟΣ: Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός
Άρθρο του Ευστράτιου Κυτέλη, Δήμαρχος Μυτιλήνης στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22. «Βυθισμένο μέσα στο πράσινο, είναι το νησί...
Γρηγόρης Τάσιος: “Να σκεφτούμε παγκόσμια και να δράσουμε τοπικά!”
Άρθρο στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Ιουνίου 22, του Γρηγόρη Τάσιου,  Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  (ΠΟΞ) – Τουριστικού Οργανισμού...