Αρχική BUSINESS Thess INTEC: “το Ελληνικό της Θεσσαλονίκης”

Thess INTEC: “το Ελληνικό της Θεσσαλονίκης”

Έτσι χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Θεόδωρος Καράογλου, το τεχνολογικό Πάρκο Thess INTEC.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Καράογλου δήλωσε  «είναι σημαντική η ολοκλήρωση του τεχνολογικού πάρκου Θεσσαλονίκης, γιατί θα προσφέρει δουλειές σε νέους, και όχι μόνο, οι οποίοι αναγκάζονταν να καταφύγουν σε εταιρείες του εξωτερικού γιατί η Ελλάδα δεν μπορούσε να προσφέρει τις εγκαταστάσεις και τις θέσεις εργασίας».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι Θεσσαλονίκη με αυτό το project έχει γίνει μήτρα καινοτομίας της Ελλάδας και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και ότι το τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλονίκης, είναι το μεγαλύτερο πάρκο της ανατολικής Ευρώπης.

Σημείωσε ότι το πάρκο δεν είναι μόνο σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη αλλά για όλη την Ελλάδα.

Ενημέρωσε, ότι θα έχουνε φορολογικά προνόμια όλες οι εταιρείες οι οποίες θα μετακινηθούν στο τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλονίκης, και σκοπεύουνε στην συγκέντρωση τόσο εταιρειών εσωτερικού όσο και εταιρειών του εξωτερικού, ασχέτως αν είναι μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις. Τέλος, τόνισε ότι είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν καινούργια κεφάλαια.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο κύριος Λουφάκης, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ο οποίος άρχισε λέγοντας ότι το κύριο αίσθημα που υπάρχει είναι το άγχος και η ευθύνη στο να πραγματοποιηθεί αυτό που υποσχέθηκαν.

Χαρακτηριστικά είπε «Έχουμε την τύχη να είναι ένα έργο το οποίο συλλέγει την υποστήριξη του συνόλου της χώρας μας.»

Τόνισε ότι το πάρκο Thess INTEC έχει την δυνατότητα να αλλάξει την οικονομική ιστορία της περιοχής. Έχουμε μεγάλη αλλαγή στο ανθρώπινο δυναμικό. Ανέφερε, επίσης, ότι αντί να στέλνουμε τα παιδιά μας σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό οι οποίες έχουν τα νέα μέσα να τα υποστηρίξουν, στόχος τους είναι να στέλνουμε τις επιχειρήσεις του εξωτερικού στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας είπε χαρακτηριστικά: «Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, είναι ο θεματοφύλακας του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης. Είναι ο ιδιοκτήτης. Ρόλος της είναι να εξασφαλίσει ότι εκεί θα γίνει όντως ένα τεχνολογικό πάρκο.»

Επίσης, στην συνέντευξη τύπου, συμμετείχε και ο κ. Ευθυμιάδης, πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ευθυμιάδης αναφέρθηκε σε τέσσερα πράγματα: όραμα, σχεδιασμός, γραφειοκρατία και  χρονοδιάγραμμα.

Τόνισε ότι το Thess INTEC θα φέρει 2 σημαντικά πράγματα. Αρχικά ότι είναι ένα πρότζεκτ που είναι πραγματικά ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι δεν είναι τόσο η αξία του οικοπέδου αυτό που είναι σημαντικό, αλλά το γεγονός ότι προσφέρετε από την πολιτεία. Έπειτα, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ιδιωτικός τομέας να φτιάχνει κάτι και να το επιστρέφει μετά πάλι στο κράτος.

Ο κ. Ευθυμιάδης, δήλωσε ότι είναι ένας χώρος οργανωμένος ο οποίος δεν θα δέχεται τον οποιοδήποτε αλλά θα υπάρχουν κριτήρια εισόδου και εξόδου, καθώς και ότι είναι ό,τι καλύτερο το να κάτσεις στο ιδιωτικό και το δημόσιο στο ίδιο τραπέζι και να πάρει αποφάσεις για το ποιες επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν μέρος στα project.

Ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα της άνοιξης του 2022 θα έχουν τελειώσει όλα όσα χρειάζονται, ενώ την άνοιξη του 2023 θα μπορέσουν να μπούνε μέσα.

Στο κλείσιμο, τόνισε ότι το Τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας friendly destination για την καινοτομία.

(video) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Όλες οι ομιλίες
Τις εργασίες παρακολούθησαν διαδικτυακά, μέσω live streaming  περισσότεροι από αναγνώστες του  σε όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε το 17ο πολυσυνέδριο Καινοτομία &...

Το ka-business.gr προτείνει

Οικονομία: Μια «ανάσα» από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σαν να έχουν ήδη πάρει την επενδυτική βαθμίδα. Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα των εκλογών...
Μελέτη EY-Eurelectric: Ηλεκτρικά οχήματα το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων μέχρι το 2030 – έξι προτεραιότητες
Ο ρυθμός υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε γρηγορότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Παγκοσμίως, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν το 2021 και σημείωσαν άλμα της...
Τράπεζα Πειραιώς: Συμβολαιακή Τραπεζική για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα
Σε δυναμικό μοχλό αγροτικής ανάπτυξης της χώρας αναδεικνύεται η Συμβολαιακή Τραπεζική, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες και αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των εμπλεκόμενων, που δραστηριοποιούνται...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

The Speakers: ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ 1.0
Κάθε συζήτηση άνω των δύο ανθρώπων είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ. Είτε θέλεις να κάνεις μια παρουσίαση είτε να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου, τους συνεργάτες...
Οικονομία: Μια «ανάσα» από την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σαν να έχουν ήδη πάρει την επενδυτική βαθμίδα. Όπως εξήγησε, το αποτέλεσμα των εκλογών...
Μελέτη EY-Eurelectric: Ηλεκτρικά οχήματα το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων μέχρι το 2030 – έξι προτεραιότητες
Ο ρυθμός υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε γρηγορότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Παγκοσμίως, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν το 2021 και σημείωσαν άλμα της...