Αρχική BUSINESS Τεχνολογία Το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Στοκχόλμη

Το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Στοκχόλμη

 

Το GVR Project (Ελληνικό Project Εικονικής Πραγματικότητας | Greek Virtual Reality Project) είναι ένα καινοτόμο project το οποίο πραγματοποιείται από την ειδική ομάδα #cardboard του GDG Thessaloniki με στόχο να εισάγει την Εικονική Πραγματικότητα και τις αστείρευτες δυνατότητες της στην Ελλάδα.

 

Βασίζεται στο project του Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας! “Cardboard, ο τρόπος της Google για την ανάπτυξη προσιτών εργαλείων εικονικής πραγματικότητας (virtual reality-VR), που θα επιτρέψουν σε όλους να απολαύσουν την εικονική πραγματικότητα με έναν απλό, διασκεδαστικό και φυσικό τρόπο”

 

Η ομάδα #cardboard του Google Developers Thessaloniki συνεργάζεται με την North Events και κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015, σε ένα απίθανα διαμορφωμένο booth, θα εκπλήξει τους επισκέπτες της έκθεσης παρουσιάζοντας επίσημα για πρώτη φορά την  προσαρμογή του περιβάλλοντος προσομοίωσης του υπολογιστή (Εικονική Πραγματικότητα) για την τόνωση και την προώθηση του τουρισμού και των προορισμός της Ελλάδας.

 

 

GVR Project: η έκδοση Τουρισμός & Ταξίδια, είναι ένας καινοτόμος και μοναδικός τρόπος να  προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη σε διάφορους Ελληνικούς προορισμούς, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν: όραση και ακοή 360 ͒ . Το GVR Project για τον Τουρισμό & Ταξιδιά, είναι ένας μόνο από τους διαφορετικούς τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Εικονική Πραγματικότητα για την απόλυτη εμπειρία και στη Στοκχόλμη οι επισκέπτες θα εκπλαγούν και θα διασκεδάσουν με τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, ειδικά όταν θα “μεταφέρουν” τον εαυτό τους κυριολεκτικά μέσα στον προορισμό.

 

 

Το GVR Project είναι ανοιχτό προς τον καθένα που θα ήθελε να ενταχθεί στην πλατφόρμα· η ομάδα #cardboard στέλνει μια ομάδα ειδικών για τα γυρίσματα του προορισμού και οι developers δημιουργούν την εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τις εφαρμογές και να απολαύσουν το “εικονικό” τους ταξίδι στους πιθανούς προορισμούς που θέλουν να επισκεφτούν για τις διακοπές τους.

 

 

Αποτελείται από μια ρυθμιζόμενη “συσκευή”, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη, εμπνευσμένη από το Google cardboard, και χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για την ευθυγράμμιση των εικόνων, φωτογραφιών και ήχων για την απόλυτη εμπειρία.

 

 

Είναι ένας καινοτόμος τρόπος να προωθηθεί η εμπειρία 360 ͒  του χώρου και του ήχου, και δεν υπάρχουν όρια στη χρήση του.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη η ομάδα #cardboard του Google Developers Group Thessaloniki θα παρουσιάσει μια ειδική εφαρμογή για εικονική πραγματικότητα με μονοπάτια, παραλίες και αξιοθέατα γυρισμένα στη Βόρεια Εύβοια, χάρη στο “enjoyEvia.com”, την τοπική ένωση τουριστικών καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας, που ήταν ένας από τους αρχικούς οργανισμούς που πίστεψαν στη χρήση αυτής της τεχνολογίας και στήριξαν το project με κάθε μέσο. Ο χρήστης θα “ταξιδέψει” στα μονοπάτια και θα απολαύσει αξιοθέατα από Λίμνη, Ροβιές, Ήλια (περιοχές της Βόρειας Εύβοιας) σαν να είναι εκεί, θα ακούσει ήχους 3 διαστάσεων και θα νιώθει σαν να ζει αυτές τις εμπειρίες ζωντανά!

 

 

Κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης του GVR Project για τον Τουρισμό & Ταξίδια, η ομάδα #cardboard θα εξηγήσει και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εργαστηρίων για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν ή να αγοράσουν το cardboard (τη συσκευή) η οποία χρειάζεται για να βιώσουν αυτή την τεχνολογία.

 

 

Παράλληλα με την κεντρική παρουσίαση του GVR Project, η κοινότητα των Google Developers Thessaloniki θα ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού : τη σειρά διαγωνισμών HACK4TOURISM.

 

 

Το HACK4TOURISM είναι ένα συναρπαστικό project: μια σειρά από 24ωρους μαραθώνιους κώδικα που θα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την North Events και τους ντόπιους Google Developers, με σκοπό να προωθηθεί ο Τουρισμός & τα Ταξίδια στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα για τους μαραθώνιους κώδικα HACK4TOURISM είναι να δημιουργηθούν, να κατασκευαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές από πιθανούς επισκέπτες, τουρίστες, ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλύτερα το τι χρειάζονται όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα: Δημιουργία μιας εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες ενός επισκέπτη, ενός τουρίστα!

 

 

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama ορισμένοι από τους πιο ταλαντούχους, έξυπνους και δημιουργικούς developers, designers, μαθητές και επαγγελματίες της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν για ένα γρήγορο brainstorming σχετικά με το Design Sprint για τον Τουρισμό & τα Ταξίδια, συνοδευόμενο από hacking sessions πάνω σε Android Wear. Για αυτό το εναρκτήριο event του project, οι North Events, Grekland Panorama και GDG Thessaloniki θα δώσουν απίθανα έπαθλα στις 3 καλύτερες εφαρμογές 

 

1.      Μια ολόκληρη εβδομάδα, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για την πρώτη εφαρμογή

2.      Ένα Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, με πληρωμένη τη διαμονή, στην Ελλάδα για τη δεύτερη και τρίτη θέση

 

 

Καθώς κατά τη διάρκεια του hackathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν την παραδοσιακή, υγιεινή Ελληνική κουζίνα σε αντίθεση με το πρόχειρο φαγητό που συνήθως δίνεται στα hackathons. Ακόμη καθ’όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου θα πραγματοποιούνται μεταμεσονύχτιες κληρώσεις από τους υποστηρικτές και τους χορηγούς. 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την Google Developers Group Thessaloniki


Το GDG είναι μια κοινότητα προγραμματιστών, ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία, σπουδαστών και επιχειρήσεων, που παρόλο που κατέχουν διαφορετικές ειδικότητες και προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την εξέλιξη της κοινωνίας και την προώθηση της καινοτομίας. Αυτό για την κοινότητα του GDG είναι πολύ σημαντικό, επειδή μέσα από την όσμωση διαφορετικών  αντιλήψεων, σκέψεων και κόσμων παράγεται γνώση, προάγεται η  συνεργασία και γεννιούνται ιδέες. Άλλωστε η τεχνολογία αναπτύσσει τα εργαλεία, που προσδιορίζουν τις ανάγκες της αγοράς και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

 

enjoyEvia

 

Το enjoyEvia είναι ο επίσημος  Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας, που ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία των επαγγελματιών στον τομέα του Τουρισμού, για να μοιραστούν το πάθος τους για την πατρίδα τους και για να διεξάγουν πρωτοβουλίες και projects  για την προώθηση της περιοχής Ροβιές-Λίμνη και την λοιπή Βόρεια Εύβοια.

 

 

North Events

Η North Events είναι μια άκρως εξειδικευμένη εταιρία στην προώθηση του Ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού και της γαστρονομίας. Με ειδίκευση στη Σκανδιναβική περιοχή, η North Events έχει καταφέρει σε μια περίοδο 7 ετών να θεσπίσει μια σειρά από πετυχημένα events, εκθέσεις, προωθητικές ενέργειες, καμπάνιες, εκδόσεις περιοδικών κα. καθοδηγώντας τον εκπαιδευμένο ταξιδιώτη της Βόρειας Ευρώπης. Ένα από τα βασικά επίκεντρα της εταιρίας είναι η Grekland Panorama, η πρώτη αποκλειστική έκθεση για την προώθηση της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Σκανδιναβικής αγοράς, τη Στοκχόλμη.   

 

 


(Video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Απολογισμός – Πρόσωπα – Αποδελτίωση – Ομιλίες
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ». Το 16ο ΚΑ που...

Το ka-business.gr προτείνει

Thessaly Expo: Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα
Με 100 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, που θα αναπτυχθούν σε τ.μ. στεγασμένου...
Το ka-business.gr παρουσιάζει την Μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης Βιοαερίου του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης
Το web tv του και η εκπομπή "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" βρέθηκε στο XYTA Μαυρορράχης με αφορμή τα εγκαίνια της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος...
Το Κοινοβούλιο στηρίζει την ανάπτυξη της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας στην ΕΕ
Η ΕΕ πρέπει να τονώσει την ανάπτυξη του τομέα της βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, προς όφελος της ανθρώπινης υγείας και την προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

INTERLIFE: Δημοσίευση Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021
Τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας του έτους 2021 δημοσίευσε η INTERLIFE Ασφαλιστική, ο οποίος αποτυπώνει το όραμα και τις δράσεις της Εταιρείας στο πλαίσιο της...
Thessaly Expo: Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα
Με 100 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, που θα αναπτυχθούν σε τ.μ. στεγασμένου...
Έκθεση του Jan Vanriet «Παραπλανητικός Ήλιος»
  Στο πλαίσιο της φετινής απονομής του Βραβείου Θεοφανώ παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό ο Βέλγος καλλιτέχνης  και ποιητής Jan Vanriet, το έργο του οποίου θα...