Αρχική BUSINESS Τεχνολογία Η TP-Link προσφέρει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εργασία από...

Η TP-Link προσφέρει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη εργασία από το σπίτι

Η TP-Link®, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή προϊόντων δικτύωσης και υψηλής τεχνολογίας, παρέχει νέες, καινοτόμες λύσεις, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε εργαζόμενο να έχει πρόσβαση από το σπίτι του σε όλες τις εφαρμογές που είναι απαραίτητες για την εργασία του. 

Το «σπίτι-γραφείο» έχει γίνει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα για τους περισσότερους Έλληνες εργαζόμενους, καθώς τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει ο Covid-19 καθιστούν αναγκαία και απαραίτητη την εργασία από το σπίτι.

Η πραγματοποίηση του πρώτου βήματος για το στήσιμο του «σπιτιού-γραφείου» είναι πολύ ευκολότερη από ό,τι νομίζουμε, καθώς ήδη διαθέτουμε συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στον server της εταιρείας μας ανά πάσα στιγμή, από το σπίτι μας. Πλαισιώνοντας αυτά τα συστήματα με μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορούμε να έχουμε την πληρέστερη δυνατή εργασιακή εμπειρία από το σπίτι.

Wi-Fi με υψηλές επιδόσεις για το «σπίτι-γραφείο»

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους περισσότερους εργαζομένους, όταν πρέπει να εργαστούν από το σπίτι είναι το να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο που να τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν την εργασία τους χωρίς καθυστερήσεις ή απροσδόκητες επιπλοκές. Στοχεύοντας σε αυτό, η TP-Link προσφέρει 5 κατηγορίες συσκευών που, όχι μόνο εγγυώνται την καλύτερη δυνατή σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι, αλλά επιπλέον επιτρέπουν να διατηρήσετε το συνηθισμένο επίπεδο παραγωγικότητάς σας ή ακόμα και να το ενισχύσετε:

DECO & Wi-Fi Mesh

Η τεχνολογία MESH είναι πάρα πολύ χρήσιμη και ιδανική για μεγάλους χώρους. Αναφερόμαστε σε χώρους 500 τ.μ., κατά προσέγγιση, όπου πρέπει να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη, ταχύτητα και σταθερότητα σε κάθε γωνιά του χώρου. Συσκευές που έχουν αυτή την τεχνολογία διανέμουν το σήμα τους από το κεντρικό router χωρίς διακοπές σε όλο τον χώρο, ώστε ο χρήστης να μην αισθανθεί πτώση στην απόδοση ή την ταχύτητα, καθώς μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο. 

Deco M4 (3-pack)

Για παράδειγμα το Deco M4 (3-pack) που συνδυάζει dual band Wi-Fi και δημιουργεί ένα δυνατότερο MESH δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται γρηγορότερο δίκτυο και απρόσκοπτη κάλυψη. Επιπρόσθετα, μπορούμε να έχουμε Quality of Service και επιλογές γονικού ελέγχου.

Powerline Adapters 

Η τεχνολογία PLC είναι πολύ χρήσιμη για τα σπίτια στα οποία η σύνδεση Wi-Fi δεν φτάνει για όλα τα δωμάτια και δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί ένα καλώδιο Ethernet από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέσα στο σπίτι μας, για να φέρουμε το Internet σε κάθε δωμάτιο. Απλώς, συνδέστε μία συσκευή PLC δίπλα στο router και μία άλλη σε όποιο δωμάτιο επιθυμείτε, συνδέστέ τα και απολαύστε σύνδεση στο Internet μέσω ηλεκτρικής παροχής. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα μοντέλα μόνο με Wi-Fi ή να συνδέσετε θύρες Ethernet, επιπλέον διαθέσιμες θύρες, Gigabit Ethernet, ταχύτητα AV2000 ή λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ των πολλών άλλων πρόσθετων επιλογών.

 

 

Μοντέλο TL-WPA4226

Μία πολύ καλή λύση για απαιτητικούς χρήστες είναι το μοντέλο TL-WPA8631P KIT, με AV2 standard και ταχύτητα μέχρι και 1300Mbps, θύρα Gigabit για ενσύρματες συνδέσεις σε υπολογιστές, Dual-band Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση, επιπρόσθετη θύρα ρεύματος και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 85%. Και εάν ψάχνετε για μία φθηνότερη επιλογή, το TL-WPA4226KIT προσφέρει υψηλές ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων μέχρι και 600Mbps πάνω από την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση στο σπίτι. Και τα δύο είναι Plug and Play και ελέγχονται μέσω smartphone με το tpPLC App. Μπορείτε να συνδέσετε όσες TP-Link PLC συσκευές επιθυμείτε στο δίκτυο του σπιτιού σας(μέγιστος αριθμός 24 nodes).

Wi-Fi extenders 

Επεκτείνετε το Wi-Fi σας σε περιοχές που είναι δύσκολο να φτάσει το σήμα, απλώς τοποθετώντας το  Wi-Fi Range Extender σας ανάμεσα στο ασύρματο router και τις Wi-Fi συσκευές. Έτσι, η κάλυψη γίνεται πιο ευρεία, ενώ τα νεκρά σημεία μειώνονται. Ο έξυπνος αισθητήρας σήματος θα σας κατευθύνει να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία. Επιπλέον, εκμεταλλευτείτε την επιλογή AP mode και τη δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης μέσω του Tether App. 

TP-Link RE450

Μπορούμε να επιλέξουμε από βασικά και ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα, μέχρι ενισχυτές με dual band, πρόσθετη θύρα, beamforming και Mu Mi-Mo, ή και ακόμα τα τελευταία μοντέλα που περιλαμβάνουν τεχνολογία MESH  .

Ο ενισχυτής κάλυψης TP-Link RE450, είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους ενισχυτές, με dual band, επιπρόσθετη Ethernet θύρα, ιδανικό για προβολή HD video, για online διασκέψεις,  «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και άλλες απαιτητικές δραστηριότητες.

 

Wireless AC router

Τα Wireless AC routers χρησιμοποιούν το πρότυπο 802.11ac εξασφαλίζοντας την διασύνδεση των συσκευών σε 2 bands 2.4GHz & 5GHz, με μεγαλύτερες ταχύτητες από την προηγούμενη γενιά.

Archer C6

Ένα πολύ ισχυρό wireless AC router είναι το Archer C6, το οποίο δημιουργεί ένα αξιόπιστο και γρήγορο dual-band δίκτυο. Τα 2.4GHz επιτυγχάνουν ταχύτητες έως 300Mbps, έτοιμο για καθημερινές εργασίες, όπως email και περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ τα 5GHz παρέχουν ταχύτητες έως και 867Mbps, ιδανικό για ροή βίντεο HD και διαδικτυακό gaming χωρίς καθυστέρηση. Υποστηρίζει επιπλέον δυνατότητες όπως MU-MIMO, beamforming, gigabit connectivity, Access point mode & εύκολη διαχείριση και setup μέσω του Tether app.

Switches

Εάν χρειάζεται να συνδέσετε πολλαπλές συσκευές στο ενσύρματο δίκτυο, τα switches είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αυτές οι συσκευές είναι υπεύθυνες για όλες τις συνδέσεις του εξοπλισμού εντός του ίδιου δικτύου. Αποτελούν, δηλαδή τα τοπικά δίκτυα ή LAN, μαζί με την καλωδίωση. Επιτρέπουν τον διαμοιρασμό φακέλων, ούτως ώστε οι άλλες συσκευές να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, τον διαμοιρασμό εκτυπωτών, αλλά και της σύνδεσης στο διαδίκτυο, το οποίο είναι ιδανικό για κονσόλες, «έξυπνες» τηλεοράσεις, κλπ.

TL-SG108

 

Το switch TL-SG108 με 8 Gigabit θύρες, εντοπίζει την ταχύτητα σύνδεσης της κάθε συσκευής δικτύου και προσαρμόζεται έξυπνα για καλύτερη απόδοση, αλλά και συμβατότητα. Οι 8 θύρες επιτρέπουν άμεση μεταφορά μεγάλων αρχείων και τη χρήση υψηλού εύρους ζώνης, χωρίς παρεμβολές. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προσαρμόζεται, αυτόματα, βάσει της κατάστασης της συνδεσιμότητας και του μήκους της καλωδίωσης, επιτρέποντας έτσι τη διεύρυνση του δικτύου, μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα και κατά συνέπεια και την ενεργειακή δαπάνη.

 

3G ή 4G Mi-Fi routers

Ένα Mi-Fi router είναι ένα router με 4G ή 3G σύνδεση στο Internet από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή, με μία κάρτα SIM. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα φορητό router, για να συνδεθείτε στο Internet, όπου και αν βρίσκεστε με χρήση δεδομένων και χωρίς την ανάγκη για δίκτυο οπτικών ινών ή ADSL.

Μοντέλο M7200

Αυτές οι συσκευές έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, όπως όταν μοιράζεστε το Internet του κινητού σας: δημιουργούν ένα 4G Wi-Fi δίκτυο ως access point. Επομένως, δεν θα καταναλώνεται η μπαταρία του smartphone σας. Έχουν επίσης θύρες για φόρτιση μέσω USB και πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Για παράδειγμα, το μοντέλο M7200 προσφέρει 4G LTE σύνδεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις HD video χωρίς διακοπές, γρήγορο «κατέβασμα» μεγάλων αρχείων και μπορούν να το μοιραστούν μέχρι και 10 συσκευές με σταθερά video chats, όλα με ταχύτητες 150Mbps για «κατέβασμα» και 50Mbps για «ανέβασμα» αρχείων. Είναι, επίσης, πολύ εύκολα διαχειρίσιμο μέσω του TPMiFi App. 

Archer MR6400

Όταν χρειάζεται να εγκατασταθεί μία ισχυρή σύνδεση σε ένα δίκτυο, το router Archer MR6400 είναι η τέλεια επιλογή, εάν είμαστε σπίτι ή σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορούμε να έχουμε σύνδεση σε Wi-Fi. Πολύ απλά, ενεργοποιείτε τη συσκευή και εισάγετε την κάρτα SIM για να απολαύσετε γρήγορο και σταθερό Wi-Fi σε όλες τις συσκευές σας. Αυξήστε απευθείας την παραγωγικότητά σας και παραμείνετε συνδεδεμένοι σε απομακρυσμένα μέρη, όπως στο χωριό, σε προσωρινές αποθήκες, σε κάποιο εξοχικό, αλλά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Το Archer MR6400 είναι μία εξαιρετική επιλογή με ολοκληρωμένο 4G  LTE modem που προσφέρει υψηλές ταχύτητες μέχρι και 150Mbps, κάλυψη single band Wi-Fi και σύνδεση WAN, καθώς υποστηρίζει cable, fiber και DSL modems. Μπορείτε να δημιουργήσετε, ένα single – band Wi-Fi με ανώτατη ταχύτητα μέχρι και 300Mbps.

Στο κοντινό μέλλον, η τάση για το «σπίτι-γραφείο» θα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πραγματικότητα στην Ελλάδα. Οι τεχνολογίες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν, θα είναι συνηθισμένες και θα μετατρέπουν την εργασία από το σπίτι σε μια μοναδική εμπειρία, αυξάνοντας θεαματικά την παραγωγικότητα των χρηστών. 

Εργασία: Ανοίγουν 4.800 θέσεις στο Δημόσιο με απολυτήριο λυκείου
Την πρόσληψη ατόμων, με απολυτήριο λυκείου, περιλαμβάνει ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων του δημοσίου για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα...

Το ka-business.gr προτείνει

νέες ψηφιακές Υπηρεσίες Υγείας: Μέσω MyHealth και gov.gr οι ιατρικές εξετάσεις και οι βεβαιώσεις νοσηλείας
Πρόσβαση σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν πλέον οι χρήστες του και της εφαρμογής MyHealth, καθώς από την Τρίτη ξεκίνησε η ψηφιακή έκδοση...
Σεισμός: Σε λίγη ώρα και άλλη Ελληνική βοήθεια φεύγει για Τουρκία – ξεπέρασε τους 9.500 νεκρούς – Ανακοινώθηκε ο θάνατος του τερματοφύλακα Εγιούπ Τουρκασλάν
Δεύτερη αποστολή από Ελλάδα: 35 άντρες του ΕΚΑΒ 3 γιατροί του ΕΚΑΒ και 1 σκύλος δια σώστης μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Τουρκία...
Σεισμός Τουρκία & Συρία: Ξεπερνούν του 7.500 νεκρούς και 27.000 τραυματίες
Τις προηγούμενες ώρες, τα σωστικά συνεργεία -καταβάλλοντας μάχη με το χρόνο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες- ζητούσαν αγωνιωδώς ησυχία για να αφουγκραστούν κάθε σημάδι...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τράπεζες: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζει ενεργά την Οικονομία
Κατά τη διάρκεια του 2022, οι νέες χρηματοδοτήσεις (καθαρή πιστωτική επέκταση) προς τις επιχειρήσεις προσέγγισαν, για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, τα €8,5 δισ.,...
Στέλιος Αγγελούδης: «Τα μεγάλα λόγια για τη Θεσσαλονίκη τα έχει βαρεθεί ο κόσμος»
«Τα μεγάλα λόγια για τη ¨Μητρόπολη των Βαλκανίων¨ και για τη ¨συμπρωτεύουσα¨ τα έχει βαρεθεί ο κόσμος. Η τοπική αυτοδιοίκηση, εάν πρέπει να εκπληρώσει...
Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν να μειωθεί η όρεξη μας
Η όρεξη, η πείνα και ο κορεσμός επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από νευρωνικά και ορμονικά σήματα που δίνει το σώμα μας, ενημερώνοντας τον εγκέφαλο...