Αύξηση κατά 3% αναμένεται στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone το 2018

Οι τιμές διάθεσης των smartphones ενισχύθηκαν, κατά μέσο όρο, κατά 10% το 4ο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα $363, με την αύξηση να μεταφράζεται στον ταχύτερο τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης μέχρι σήμερα.

Σε επίπεδο όγκου, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone, το 4ο τρίμηνο του 2017, έφτασαν τα 397 εκατ. μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 1%. Η ζήτηση προήλθε, κυρίως, από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, όπου η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 8%, αλλά και από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου η ζήτηση ενισχύθηκε κατά 7%.

“Η αύξηση της ζήτησης για smartphone συγκρατήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με την άνοδο να είναι μόνο της τάξης του 1%. Ωστόσο, η αξία των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 11% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική άνοδο για αυτήν την “ώριμη” τεχνολογικά κατηγορία”, αναφέρει σε σχετική ανάλυση της η GfK.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, στη Δυτική Ευρώπη η ζήτηση για smartphone μεταφράστηκε σε πωλήσεις 37 εκατ. συσκευών το 4ο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση 3% σε ετήσια βάση. Παρά την υποχώρηση του όγκου των πωλήσεων, η αξία τους ενισχύθηκε κατά 17%, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 24% σε Μεγάλη Βρετανία και της ανόδου κατά 19% στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: http://www.sepe.gr/