Αρχική BUSINESS Success Stories Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου Ελλάδας: Αγοράζουμε τα προϊόντα μας

Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου Ελλάδας: Αγοράζουμε τα προϊόντα μας

 

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου στο κτίριο του ΕΒΕΑ και σ’ αυτή παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κύπρου στην Αθήνα κ. Λούκας Συμεωνίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου κ. Μιχάλης Μιχαήλ, εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ, της ΓΣΕΒΕΕ και του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κυπρίων Ελλάδος, επιχειρηματίες των δύο χωρών και δημοσιογράφοι.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας κ. Άκη Πηγασίου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Παπαφιλίππου και το Διευθυντή κ. Χρίστο Πετσίδη.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Άκης Πηγασίου, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης και της δράσης του Συνδέσμου, επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία προώθησης των κυπριακών και ελλαδικών προϊόντων στις δύο αγορές.

Όπως είπε, η εκστρατεία με σύνθημα «Αγοράζουμε τα ΔΙΚΑ μας προϊόντα», άρχισε το Δεκέμβριο του 2012 στην Κύπρο και θα συνεχιστεί και το 2013, καλύπτοντας τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα.

Και συνέχισε ο κ. Πηγασίου με τα εξής: “Στην Κύπρο, η εκστρατεία γίνεται με διαφημίσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και πινακίδες στους δρόμους και στην Ελλάδα με διάφορες ενημερωτικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, καθώς επίσης και με άλλους εμπορικούς και οικονομικούς φορείς. Στα πλαίσια αυτά, αποστολή του Συνδέσμου επισκέπτεται την Αθήνα για επαφές και συναντήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση και άλλους αρμόδιους φορείς.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει τα μέγιστα τις οικονομίες της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίες αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

“Με την προτίμηση στα κυπριακά και ελληνικά προϊόντα βοηθούμε τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς μας, ενισχύουμε τις εξαγωγές μεταξύ των δύο χωρών και βοηθούμε στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανεργία ιδιαίτερα μεταξύ των νέων μας καλπάζει και οι ευκαιρίες εργοδότησης στο δημόσιο, ημιδημόσιο και τραπεζικό τομέα έχουν εξαλειφθεί. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε τις δικές μας βιομηχανικές, βιοτεχνικές, γεωργικές, κτηνοτροφικές και άλλες μονάδες να αναπτυχθούν, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές. Υποστηρίζοντας τις δικές μας μονάδες, αυξάνουμε τις πωλήσεις τους, μειώνουμε τα σταθερά τα κόστη ανά μονάδα και τις καθιστούμε πιο ανταγωνιστικές τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι τόσο τα κυπριακά όσο και τα ελλαδικά προϊόντα είναι εφάμιλλά των ξένων” ανέφερε παράλληλα.

Αναφερόμενος στο διμερές εμπόριο των δύο χωρών είπε τα εξής: “Οι εξαγωγές στην Κύπρο από την Ελλάδα το 2011 ανήλθαν στα 1.4 δις ευρώ καθιστώντας την Κύπρο με τον πληθυσμό των 800 χιλ. τον τρίτο εξαγωγικό προορισμό μετά την Ιταλία (2.1 δις) και τη Γερμανία (1.8 δις). Οι επισκέψεις Κυπρίων στην Ελλάδα το 2011 ήταν 395 χιλ. με την Ελλάδα να είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός των Κυπρίων. Οι εξαγωγές της Κύπρου προς την Ελλάδα ήταν 334 χιλ. ευρώ το 2011 και οι επισκέψεις στην Κύπρο από Ελλάδα 140 χιλ. Στην Κύπρο δραστηριοποιούνται επίσης τουλάχιστον 100 επιχειρήσεις που καλύπτουν τον τραπεζικό, πετρελαϊκό και άλλους τομείς, αλλά και αρκετές εταιρείες στον επισιτιστικό τομέα, το λιανικό εμπόριο κ.α.”.

Καταληκτικά σημείωσε: “Ενίσχυση της κατανάλωσης των ΔΙΚΩΝ μας προϊόντων και αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των χωρών μας θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη βελτίωση των οικονομιών των χωρών μας και κατ’ επέκταση θα βοηθήσει στην απάμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων των χωρών μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις χώρες μας έχουν τεράστια σημασία”.

Από την πλευρά του ΕΒΕΑ μίλησε ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας. Όπως είπε οι δύο οικονομίες είναι πλήρως συνδεδεμένες, οπότε οι κοινές πρωτοβουλίες βοηθούν και τις δύο οικονομίες.

Σε παρέμβαση του ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου κ. Μιχάλης Μιχαήλ ανακοίνωσε ότι η ΑΚΕ Κύπρου στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και στα πλαίσια αυτά θα προσφέρει περίπτερο και διαφημιστικό χώρο στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου για προβολή της εκστρατείας και προώθηση των κυπριακών και ελλαδικών προϊόντων.

Παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες κατέθεσαν εισηγήσεις για εντατικοποίηση της εκστρατείας και επέκταση της σε χώρες όπου υπάρχει έντονη παρουσία κυπριακής και ελληνικής παροικίας.

 

Το ka-business.gr προτείνει

Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...
Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός -Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί
Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με στελέχη που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον πυρήνα του κυβερνητικού σχήματος, και μόλις...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανασχηματισμός: Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί – Ποια είναι τα 4 νέα πρόσωπα
Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης Υφυπουργός: Γιώργος...
Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί με τη νέα ανάρτηση της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο
Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον πήρε την απόφαση να επιστρέψει σε μερικά από τα καθήκοντά της, καθώς έχει κάνει βήματα...
Κυβέρνηση: Αλλαγές και στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου,...