Αρχική BUSINESS "Οψάριον": Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

“Οψάριον”: Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

Οι εμπνευστές του ‘Οψαριον” (Opsarion) μιλούν στο ka-business.gr για το λόγο που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της καινοτομίας την αυθεντικότητα και την ποιότητα σε αυτό το project, σε μία περίοδο λίγο – πριν το πρώτο lockdown  – όπου ένα άνοιγμα νέας επιχείρησης έμοιαζε τουλάχιστον καταστροφικό.

Το “Οψάριον” (Opsarion),  είναι ένα μοναδικό στο είδος του ελληνικό εστιατόριο γρήγορο φαγητού με θέμα το ψάρι και τα θαλασσινά το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Απρίλιο στη Ρόδο.

Κωστόπουλος Μιχάλης Co-Founder
Ο Μιχάλης είναι κάτοχος Bachelor στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Eπίσης έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 μέσω της TUV HELLAS. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διευθυντής τροφίμων και ποτών.

Παπανικολάου Δημήτρης Co-Founder
Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και τα προηγούμενα χρόνια έχει εργαστεί στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά του, η οποία επίσης είναι στην κατηγορία της εστίασης.

“Δεσμευτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενο ή ανακυκλώσιμες). Επίσης στηρίζουμε με κάθε τρόπο τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Σε όλο αυτό το εγχείρημα μας βοήθησαν οι εμπειρίες που αποκομίσαμε στο επαγγελματικό παρελθόν μας εγώ ως Food & Beverage manager σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και ο συνεργάτης μου, Δημήτρης Παπανικολάου ως υπεύθυνος σε οικογενειακό εστιατόριο”.

Πως προέκυψε το εγχείρημα σας?

Το όλο project προέκυψε από τον κοινό μας όραμα, το οποίος είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο κατανάλωσης ψαριού και θαλασσινών στην Ελλάδα. Το ‘’Οψαριον’’ είναι ένα κατάστημα που δύσκολα χωράει σε μια κατηγορία. Θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν χώρο άκρως Ελληνικό, μοντέρνο, που παράλληλα έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής της οποίας βρίσκεται -όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου όπως και του μενού.

 

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα κάποιος να καινοτομεί και να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί στο επιχειρείν

Κ αταρχας να πούμε πως η καινοτομία στο επιχειρείν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τεχνολογία. Δεν εξαρτάται από αυτή ούτε την προϋποθέτει. Η τεχνολογία είναι εφεύρεση, η καινοτομία είναι δημιουργία νέας αξίας για τον πελάτη. Σε καμια περίπτωση δεν είναι κατι εύκολο. Προϋποθέτει θυσίες, ανάλυση διαφορων παραγόντων όπως η συμπεριφορά ου καταναλωτή, και πιο συγκεκριμένα του target group στο οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση. Τι μπορείς να κάνεις πιο ευκοίλιο για κάποιους, τι εμπορίες να κάνεις καλύτερα, πιο εύκολα, πιο γλήγορα, σε καλύτερη τιμή? Είναι και αυτό καινοτομία.

 

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα το δικό σας στον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο της εστίασης.

Θα λέγαμε πως είναι ένα σύνολο πραμάτων και υπηρεσιών τα οποία συνθέτουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Το κλίμα, το vibe που περνάει κάποιος στα πρώτα δευτερόλεπτα που μπαίνει στο μαγαζί. Αποτελείτε από μυρωδιές, ήχους, εικόνες, τρόπο λειτουργείας και τέλος σχέση ποιότητας τιμής. Έχουμε ένα πολύ καλό vibe λοιπόν. Περνάμε και εμείς καλά, και οι άνθρωποι που εργάζονται σε εμάς, και κατά συνέπεια και οι πελάτες μας.

 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι

Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να επεκταθούμε καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχικά στο νησί της Ρόδου με ένα δεύτερο κατάστημα και στην συνέχεια γιατί όχι και σε άλλα νησιά ενώ παράλληλα δουλεύουμε πολύ σκληρά στήνοντας το Franchise Guide Book μας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Μένουμε πιστοί στο όραμα μας και ακολουθούμε αυστηρά τους στόχους μας σε καθημερινή βάση.

 

 

ka-business.gr: Διοργανώνει το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σάββατο 28 Μαϊου
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...

Το ka-business.gr προτείνει

16o ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Περιπατητική ΣΤ ξεκινώντας από την αγορά Μοδιάνο
Τις πύλες της άνοιξε η αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  το οποίο διοργανώνεται από το και...
16ο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ”: Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...
ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Γενική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη
Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Τομέα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

16o ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Περιπατητική ΣΤ ξεκινώντας από την αγορά Μοδιάνο
Τις πύλες της άνοιξε η αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 16ου πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  το οποίο διοργανώνεται από το και...
Θέατρο: «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή
  Η Μαρλέν Καμίνσκυ σκηνοθετεί τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα με πρωταγωνιστές τους Τάσο Νούσια (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργο Αμούτζα...
16ο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ”: Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα
Μετά από 2 χρόνια με περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, το διοργανώνει δια ζώσης το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ...