Αρχική BUSINESS "Οψάριον": Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

“Οψάριον”: Μία καινοτόμα πρόταση γαστρονομίας στη Ρόδο

Οι εμπνευστές του ‘Οψαριον” (Opsarion) μιλούν στο ka-business.gr για το λόγο που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της καινοτομίας την αυθεντικότητα και την ποιότητα σε αυτό το project, σε μία περίοδο λίγο – πριν το πρώτο lockdown  – όπου ένα άνοιγμα νέας επιχείρησης έμοιαζε τουλάχιστον καταστροφικό.

Το “Οψάριον” (Opsarion),  είναι ένα μοναδικό στο είδος του ελληνικό εστιατόριο γρήγορο φαγητού με θέμα το ψάρι και τα θαλασσινά το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Απρίλιο στη Ρόδο.

Κωστόπουλος Μιχάλης Co-Founder
Ο Μιχάλης είναι κάτοχος Bachelor στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Eπίσης έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 μέσω της TUV HELLAS. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διευθυντής τροφίμων και ποτών.

Παπανικολάου Δημήτρης Co-Founder
Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και τα προηγούμενα χρόνια έχει εργαστεί στην επιχείρηση που διατηρεί η οικογένειά του, η οποία επίσης είναι στην κατηγορία της εστίασης.

“Δεσμευτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενο ή ανακυκλώσιμες). Επίσης στηρίζουμε με κάθε τρόπο τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Σε όλο αυτό το εγχείρημα μας βοήθησαν οι εμπειρίες που αποκομίσαμε στο επαγγελματικό παρελθόν μας εγώ ως Food & Beverage manager σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και ο συνεργάτης μου, Δημήτρης Παπανικολάου ως υπεύθυνος σε οικογενειακό εστιατόριο”.

Πως προέκυψε το εγχείρημα σας?

Το όλο project προέκυψε από τον κοινό μας όραμα, το οποίος είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο κατανάλωσης ψαριού και θαλασσινών στην Ελλάδα. Το ‘’Οψαριον’’ είναι ένα κατάστημα που δύσκολα χωράει σε μια κατηγορία. Θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν χώρο άκρως Ελληνικό, μοντέρνο, που παράλληλα έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής της οποίας βρίσκεται -όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου όπως και του μενού.

 

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα κάποιος να καινοτομεί και να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί στο επιχειρείν

Κ αταρχας να πούμε πως η καινοτομία στο επιχειρείν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τεχνολογία. Δεν εξαρτάται από αυτή ούτε την προϋποθέτει. Η τεχνολογία είναι εφεύρεση, η καινοτομία είναι δημιουργία νέας αξίας για τον πελάτη. Σε καμια περίπτωση δεν είναι κατι εύκολο. Προϋποθέτει θυσίες, ανάλυση διαφορων παραγόντων όπως η συμπεριφορά ου καταναλωτή, και πιο συγκεκριμένα του target group στο οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση. Τι μπορείς να κάνεις πιο ευκοίλιο για κάποιους, τι εμπορίες να κάνεις καλύτερα, πιο εύκολα, πιο γλήγορα, σε καλύτερη τιμή? Είναι και αυτό καινοτομία.

 

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα το δικό σας στον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο της εστίασης.

Θα λέγαμε πως είναι ένα σύνολο πραμάτων και υπηρεσιών τα οποία συνθέτουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Το κλίμα, το vibe που περνάει κάποιος στα πρώτα δευτερόλεπτα που μπαίνει στο μαγαζί. Αποτελείτε από μυρωδιές, ήχους, εικόνες, τρόπο λειτουργείας και τέλος σχέση ποιότητας τιμής. Έχουμε ένα πολύ καλό vibe λοιπόν. Περνάμε και εμείς καλά, και οι άνθρωποι που εργάζονται σε εμάς, και κατά συνέπεια και οι πελάτες μας.

 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι

Ελπίζουμε πως θα μπορούμε να επεκταθούμε καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχικά στο νησί της Ρόδου με ένα δεύτερο κατάστημα και στην συνέχεια γιατί όχι και σε άλλα νησιά ενώ παράλληλα δουλεύουμε πολύ σκληρά στήνοντας το Franchise Guide Book μας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021. Μένουμε πιστοί στο όραμα μας και ακολουθούμε αυστηρά τους στόχους μας σε καθημερινή βάση.

 

 

Το ka-business.gr προτείνει

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...
Παγκόσμια ημέρα καρδιάς: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Ένας στους τρεις θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα συμβαίνουν πρόωρα σε άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως παρά από...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Party Νεολαίας – Ραλλιώ Λεπίδου – Γιώργος Αξάς – Cosmoradio 95,1 – Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εσείς ΝΕΟΙ.... Ήρθε η ώρα να πάρετε τη σκυτάλη στα χέρια σας και να γίνετε οι πρωταγωνιστές στην Περιφέρεια που ζήτε. Να έχετε τον πρώτο...
SCOPE: Communications υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex
Η SCOPE Communications, το in-house agency της Netcompany-Intrasoft, υπέγραψε νέα τετραετή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex), για υπηρεσίες...
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κατάμεστο το «Ιωάννης Βελλίδης» για την κεντρική προεκλογική του ομιλία
Καθαρή εντολή για μια νίκη της πόλης και των πολιτών της ζήτησε απόψε (28/09) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος...