Κομφουζιο απο τη συμφωνία στον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας

 

Αναφορικά με τα όσα περιγράφονται στη συμφωνία η υπόθεση των εμπορικών σημάτων  παραπέμπεται σε μικτή επιτροπή των δύο πλευρών που αναμένεται να συσταθεί άμεσα και σε βάθος τριετίας. Αυτή η επιτροπή θα μελετήσει διεξοδικά τα θέματα των εμπορικών σημάτων και των επιχειρηματικών πρακτικών και θα αποφανθεί ανάλογα.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό και με δεδομένη πλέον τη συμφωνία , οι εμπορικές διαδικασίες γίνονται πολύπλοκες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης , αναφερόμενο στην εμπορική διάσταση της συμφωνίας : «Το χρονοδιάγραμμα είναι τέτοιο που  απαιτεί πολλές προσπάθειες και αρκετό καιρό για τη διευθέτηση σημαντικών θεμάτων όπως είναι οι εμπορικές χρήσεις. Το γεγονός ότι δεν λύθηκαν οι εμπορικές χρήσεις , δημιουργεί ένα κενό το οποίο θα επιχειρήσουν να  εκμεταλλευθούν και οι δύο πλευρές και αυτό για εμάς είναι εν δυνάμει αρνητικό»   .  

Κύκλοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μιλώντας στο www.ka-business.gr , ανέφεραν πως ειδική επιτροπή εκτιμά την κατάσταση που δημιουργείται και τις εξελίξεις που υπάρχουν και θα αναλάβει πρωτοβουλίες την ερχόμενη εβδομάδα. Σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινείται ήδη και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας.