Αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των θυρίδων

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ,  έξι άτομα κατηγορούνται για κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος της ΕθνικήςΤράπεζας της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι πρόκειται για υπαλλήλους τράπεζας ηλικίας 61-64 ετών , οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες. Οι καταγγελίες 13 ιδιοκτητών θυρίδων αναφέρουν πως την περίοδο 1999-2016 εξαφανίστηκε το περιεχόμενο τους και ότι αφαιρέθηκαν χρυσαφικά ρολόγια και χρυσές λίρες που φτάνουν στα 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου όπως και 100.000 μετρητά και 2.196 δολάρια ΗΠΑ.

 

Με κάθε μυστικότητα η ανακριτική διαδικασία

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας δείχνουν ότι δεν παραβιάστηκε καμία θυρίδα . Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες .

Η Εθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες και όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί της «η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» .