Αρχική BUSINESS Μπαράζ φορολογικών ελέγχων 13 νησιά του Αιγαίου του Ιονίου

Μπαράζ φορολογικών ελέγχων 13 νησιά του Αιγαίου του Ιονίου

Αυτό Προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλής, για το επόμενο τρίμηνο, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Με εγκύκλιό του απευθύνει προσκλητήριο για τη… στράτευση εφοριακών υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες και περιοχές της υπόλοιπης χώρας, προκειμένου να στελεχώσουν τις ΔΟΥ 13 συγκεκριμένων περιοχών, στις οποίες θα επικεντρωθούν φέτος οι έλεγχοι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα μάλιστα με την τακτική που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια, οι εφοριακοί ελεγκτές θα είναι με μαγιό και θα παριστάνουν τους τουρίστες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους και όταν διαπιστώνουν φορολογική παράβαση θα παρεμβαίνουν.

Παρότι φέτος το καλοκαίρι είναι ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού, εντούτοις η εφορία εντείνει τους ελέγχους, σε περιοχές που θεωρεί «εστίες» φοροδιαφυγής, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων των προηγουμένων ετών.

Για φέτος μάλιστα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια περίπου 35.000 προληπτικών επιτόπιων ελέγχων, από συνεργεία διαφόρων ελεγκτικών υπηρεσιών, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ.

Στόχος θα είναι βασικά οι έλεγχοι έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης και αν διαπιστωθούν παραβάσεις, ο έλεγχος θα διευρύνεται.

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για τους παραβάτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται και η ποινή του λουκέτου για αρκετές μέρες. Σε συνδυασμό δε και με τις κυρώσεις για παραβιάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας, οι παραβάτες κυριολεκτικά εξοντώνονται.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καλούνται οι εφοριακοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, να δηλώσουν εάν επιθυμούν να στελεχώσουν τις εφορίες 13 περιοχών, με σκοπό «τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων».

Όπως σημειώνει στην εγκύκλιο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2020, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Τονίζει ότι οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων ελέγχων, πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό του κλάδου Εφοριακών η Υπηρεσία Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης) και οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) των ακόλουθων Εφοριών:

 1. ΔΟΥ Αιγίου
 2. ΔΟΥ Θήρας
 3. ΔΟΥ Κέρκυρας
 4. ΔΟΥ Κομοτηνής
 5. ΔΟΥ Κώ
 6. ΔΟΥ Λευκάδας
 7. ΔΟΥ Μυκόνου
 8. ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου
 9. ΔΟΥ Νάξου
 10. ΔΟΥ Νέων Μουδανιών
 11. ΔΟΥ Πάρου
 12. ΔΟΥ Πολυγύρου
 13. ΔΟΥ Σάμου

Η διάρκεια της απόσπασης των εφοριών και συνεπώς και οι αυξημένοι έλεγχοι, θα είναι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της, αλλά και εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, καλούν να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν μέχρι τις 19 Ιουνίου. Για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες και η αριθμητική δύναμη του προσωπικού των υπηρεσιών προέλευσης των υπαλλήλων.

10 Χρόνια ka-business.gr … και συνεχίζουμε!!!
11 Απριλίου του 2011, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το ka-  αναπτύχθηκε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης. Ο ΣΤΟΧΟΣ ήταν ένας. Να δίνει βήμα, σε όλες του τις...

Το ka-business.gr προτείνει

ΒΕΘ προς Σταϊκούρα: Στηρίξτε τις ΜμΕ πριν βάλουν λουκέτο – Εκδόθηκαν 5.323 διαταγές πληρωμής στο εννεάμηνο
ΒΕ «Έχοντας αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν το οριστικό κλείσιμο οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις είναι να στηριχτούν από την κυβέρνηση...
Σωτήρης Τσιόδρας: Με τα εμβόλια γλιτώσαμε 8.400 θανάτους
Με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει θανάτους και νοσηλείες στις ΜΕΘ, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος...
Τι ισχύει πλέον για τα rapid tests για τους ανεμβολίαστους του ιδιωτικού τομέα
Το πλαίσιο διενέργειας των υποχρεωτικών rapid tests για τους ανεμβολίαστους εξειδικεύεται με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν και εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων,...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΒΕΘ προς Σταϊκούρα: Στηρίξτε τις ΜμΕ πριν βάλουν λουκέτο – Εκδόθηκαν 5.323 διαταγές πληρωμής στο εννεάμηνο
ΒΕ «Έχοντας αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν το οριστικό κλείσιμο οι προαναφερόμενες επιχειρήσεις είναι να στηριχτούν από την κυβέρνηση...
Elxis Energy: Η πρώτη εταιρεία που συνδυάζει όλα τα είδη ενέργειας κι αλλάζει ριζικά τη ζωή μας
Την υψηλότερη δυνατή παγκοσμίως δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει το ενεργειακό πάνελ της εληνικής εταιρείας, Elxis Energy, καλύπτοντας ΟΛΕΣ τις ενεργειακές ανάγκες, με την μικρότερη οικονομική...
Σωτήρης Τσιόδρας: Με τα εμβόλια γλιτώσαμε 8.400 θανάτους
Με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει θανάτους και νοσηλείες στις ΜΕΘ, τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος...