Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις Η INTRASOFT γίνεται το πρώτο μέλος του BIAN στην Ελλάδα

Η INTRASOFT γίνεται το πρώτο μέλος του BIAN στην Ελλάδα

Ο BIAN είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τράπεζες, παρόχους τεχνολογίας, FinTechs, συμβούλους και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο. Ο οργανισμός στοχεύει στη δημιουργία και προώθηση ενός κοινού, πρωτοποριακού πλαισίου που θα εξυπηρετεί τις τεχνολογικές ανάγκες του τραπεζικού κλάδου, το οποίο θα δύναται να τυποποιήσει και να απλοποιήσει τη συνολική τραπεζική αρχιτεκτονική. Ο BIAN έχει σκοπό να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των μελών του, ώστε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του τραπεζικού κλάδου.

 

Η συμμετοχή στον BIAN αποτυπώνει πλήρως την κουλτούρα της INTRASOFT για συνεχή εξέλιξη και επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών της, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των πελατών της στον Τραπεζικό τομέα, αλλά και να τις ξεπερνά. Η νέα αυτή συνεργασία θα δώσει στην INTRASOFT την ευκαιρία να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς των τραπεζικών IT προτύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η INTRASOFT International μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του BIAN θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις. Κοινό τους στόχο αποτελεί η διαμόρφωση των προτύπων του BIAN και ο σχεδιασμός της νέας εποχής του λογισμικού για τις τράπεζες.

 

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η πρώτη εταιρεία Πληροφορικής στην Ελλάδα που γίνεται μέλος αυτού του Agile, δραστήριου οργανισμού. Η συμμετοχή μας στον BIAN αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για καινοτομία, αλλά και επιβράβευση για την τεράστια εμπειρία μας στο σχεδιασμό ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας για τους πελάτες μας στον Τραπεζικό τομέα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τα υπόλοιπα μέλη του BIAN προς τον κοινό στόχο της δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας Τραπεζικής αρχιτεκτονικής για τον κλάδο.»

 

Ο κ. Hans Tesselaar, Executive Director του BIAN, σχολίασε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καλωσορίζουμε την INTRASOFT στον BIAN, έναν οργανισμό που διαρκώς αναπτύσσεται. Καθώς ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εξερευνά τη νέα κανονικότητα και τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών, η έννοια της καινοτομίας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και να παρουσιάσουμε την INTRASOFT στα υπόλοιπα μέλη μας, για να κάνουμε ακριβώς αυτό: να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις εξαιρετικές δεξιότητές της και το πάθος της για τον κλάδο.»

 

 

Σχετικά με την INTRASOFT International:

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

 

 

Σχετικά με το BIAN

Ο BIAN (Banking Industry Architecture Network) ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με σκοπό τον σχεδιασμό και την προώθηση ενός κοινού αρχιτεκτονικού πλαισίου για θέματα διαλειτουργικότητας στον τραπεζικό κλάδο. Στόχος του BIAN είναι να καθορίσει τη λειτουργικότητα και τους σημασιολογικούς ορισμούς για τις υπηρεσίες Πληροφορικής στον τραπεζικό κλάδο.

Η κοινότητα αριθμεί πάνω από 80 μέλη και επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός κοινού τοπίου στο χώρο των τραπεζικών υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας παράλληλα συνεπείς ορισμούς υπηρεσιών, επίπεδα λεπτομέρειας και όρια. Αυτό θα βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν το κόστους ενσωμάτωσης και να επωφεληθούν από μια αρχιτεκτονική προσανατολισμένη στις ίδιες τις υπηρεσίες.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι προμηθευτές λογισμικού και οι system integrators, μαζί με τους υπολοίπους παρόχους τεχνολογίας, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στον BIAN και να συνεργαστούν με άλλους ηγέτες του κλάδου στον καθορισμό, την οικοδόμηση και την δημιουργία των τραπεζικών πλατφόρμων νέας γενιάς.

Το ka-business.gr προτείνει

Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...
Youth Pass: Καταβάλλεται αύριο Παρασκευή η οικονομική ενίσχυση σε νέους
Το Youth Pass που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ καταβάλλεται την Παρασκευή 31 Μαΐου σε νέους ηλικίας 18 και 19 ετών που έκαναν την...
ΒΕΘ: Η βιοτεχνία στο επίκεντρο διαλόγου με υποψήφιους ευρωβουλευτές
Δημόσιο διάλογο με υποψήφιους ευρωβουλευτές διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το μικρομεσαίο επιχειρείν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Αριστοφάνη «Πλούτος» από το ΚΘΒΕ
Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιάσει, το καλοκαίρι του 2024, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση- ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη...
Ηλεκτροκίνηση στον ΟΑΣΘ: Επόμενη στάση Νεάπολη και Ελευθέριο Κορδελιό
Επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στα δρομολόγια του Οργανισμού Ακόμη δύο λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ εντάσσονται στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για τις...
Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες
Ποδαρικό με υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούνιος, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το πρώτο κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θερμοκρασίας θα...