Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στην Κεντρική προβλήτα, στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας,  στη Χαλκιδική, αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα 26 τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, βοτάνων, κρίταμων και αρτοποιημάτων από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν  τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές. Τις μαγειρικές επιδείξεις παρουσίασε ο Γιώργος Παλησίδης της Geogastronomy. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο  2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL ήταν:

 

  • Αμυγδαλωτά από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ν. Μαρμαρά «Προικόννησος»
  • Γαύρος αχνιστός, από το εστιατόριο “Τα Κύματα”
  • Μυδοπίλαφο, από το chef Ιωάννης Κουκιάς, ταβέρνα Dimitris
  • Κεφτεδάκια πολίτικα με αρωματισμένο γιαούρτι από τον Miki Ninic των Culinary Professionals Greece
  • Σαραγλί από τις Καρδάση Ασημίνα, Καρανικόλα Αθανασία, Μιλκονίδου Μαρία του
  • Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Παρθενών»
  •  

Το 2ο  TASTE HALKIDIKI FESTIVAL είχε και άρωμα Μικράς Ασίας, καθώς διανύουμε το 2022, που είναι έτος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και η εκδήλωση σε ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό ήταν μια ευκαιρία για αναφορά στη σπουδαία γαστρονομία των Ελλήνων, που ήρθαν από εκεί.

Σε παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο γινόταν και το Olive Oil Tasting με τον Olive oil Expert Οδυσσέα Βλαχάβα για αυτούς, που ήθελαν να μυηθούν στην αναγνώριση των αρωμάτων και των γεύσεων του αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής.

 

Της εκδήλωσης προηγήθηκαν δύο fam trips δημοσιογράφων και food bloggers από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, οι οποίοι επισκέφθηκαν παραγωγούς προϊόντων σε όλη τη Χαλκιδική και  δοκίμασαν τοπικά πιάτα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

Στο 2ο  TASTE HALKIDIKI FESTIVAL παρευρέθηκαν η βουλευτής Χαλκιδικής κ. Κυριακή Μάλαμα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας κ. Κατερίνα Γιουβαρλάκη, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Στέλιος Χούτας, που συμμετείχε και ως παραγωγός με το πρωτοποριακό πειραματικό προϊόν ΦΙΛΕΛΙΑ, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, το μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Κορίνα Ζολά, η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού κ. Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου και πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλοί τουρίστες, που διαμένουν στην περιοχή.

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, στρατηγικός στόχος του TASTE HALKIDIKI είναι, να αποτελεί μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και να συνδέει την παραγωγή με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης για την οικονομική ανάπτυξη  του τόπου.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης υπήρξε η συνεργασία με τους αρμόδιους του Δήμου Σιθωνίας και η στήριξη των ανθρώπων της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Μαρμαρά.

 

Το ka-business.gr προτείνει

18ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Συνέντευξη του Υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στο περιοδικό του ka-business – Θα ανοίξει με κεντρική ομιλία τις εργασίες του...
Ο κ. Σκρέκας μίλησε στην Ραλλίω Λεπίδου και στην έντυπη έκδοση του το περιοδικό ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΤΞΗ (Απριλίου 2024)   Αναφέρθηκε στον πράσινο και ψηφιακό...
ka-business.gr: Μετράμε αντίστροφα για το 18ο πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη”
Ένα άκρως ενεργειακό και… antitox πρωινό, είχαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα το πρωι στο Elisabeth Boutique Hotel, στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το , στο...
Optima bank: Πρωτοβουλία για την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας
Σε μία πρωτοβουλία με ουσιαστικό και παράλληλα συμβολικό χαρακτήρα, προχωρά η Optima bank, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για το σημαντικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ρευστότητα 2,2 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -οι οποίες αποτελούν επί της ουσίας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας- λειτουργεί ως «ελατήριο» για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής...
Χρηματιστήριο: Πτώση 0,35% για τον γενικό δείκτη
Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά κινήθηκαν ανοδικά, με την αγορά να υποχωρεί κάτω...
Η Google μπλόκαρε ή αφαίρεσε πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια διαφημίσεις – Ποιός ο λόγος
Η Google δημοσίευσε το Ads Safety Report, την έκθεση για την ασφάλεια των διαφημίσεων. Μέσα από την Έκθεση, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με...