Αρχική ΆΠΟΨΗ Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς:«Επιβολή εμπάργκο της ΕΕ στην Τουρκία εδώ και τώρα

Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς:«Επιβολή εμπάργκο της ΕΕ στην Τουρκία εδώ και τώρα

 

Σφοδρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό  της  γείτονος  και επιθετική ακροβασία στο εξωτερικό. Από την εισβολή στην Συρία και στο Ιράκ μέχρι τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και  των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

 

Από τις πρόσφατες  παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ  μέχρι  την επί δεκαετίες συνέχιση της κατοχής του 37% της επικράτειας  της κυπριακής  δημοκρατίας.

 

Ακόμη, η κυβέρνηση του Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, έχει φυλακίσει χιλιάδες αντιφρονούντες ενώ παράλληλα έχει φιμώσει μεγάλη μερίδα του τουρκικού τύπου. Ακόμα η Τουρκία δεν επιτρέπει στους κύπριους πολίτες να αξιοποιούν την ιδιοκτησία τους που βρίσκεται στα κατεχόμενα αλλά και στους Δωδεκανήσιους Έλληνες πολίτες να απολαύσουν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους στα διάφορα νησιά τα οποία τους ανήκουν και βρίσκονται στην τουρκική κυριαρχία. Πρόκειται για τις γνωστές λεγόμενες Δωδεκανησιακές Περιουσίες.

Το ερώτημα  βέβαια που προέκυψε από την συζήτηση  είναι τι μέλλει γενέσθαι προκειμένου να κοπεί ο βήχας στον Ερντογάν που ως νέος σουλτάνος δείχνει  να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιδράσεις του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου και της ΕΕ γενικότερα.

 

Φυσικά ο Ερντογάν δεν πτοήθηκε καν από την απάντηση της Μογκερίνι στις 27/2/2017, μετά από σχετική ερώτησή μου την οποία υπέβαλα στις 2/10/2016 σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις. Απάντηση στην οποία η Μογκερίνι καταδίκασε  τις τουρκικές  διεκδικήσεις  και επισήμανε  μεταξύ άλλων ότι « η  ΕΕ εξέφρασε εκ νέου σοβαρή ανησυχία και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια κατά κράτους μέλους ή αιτία προστριβής ή ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

 

Σημειώνεται επιπλέον  ότι  στις 5/7/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή την συζήτηση της Έκθεσης 2016 για την Τουρκία ζήτησα τη διακοπή εδώ και τώρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας και την επιβολή κυρώσεων κατά του Ερντογάν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η ως άνω Έκθεση 2016 για την Τουρκία συζητήθηκε την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δήλωνε προκλητικά στην Ελβετία ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αποσύρει τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Καθώς και να σταματήσει και τις απειλές εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Επιπλέον η Έκθεση συζητήθηκε την ώρα που η Άγκυρα διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδας δολοφονεί τους Κούρδους, εισβάλοντας σε Συρία και στο Ιράκ και στηρίζοντας το ISIS.

 

Συμπυκνώνοντας την πρόσφατη επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας σε ομιλία μου στην παραπάνω συζήτηση της 6ης Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επισήμανα ότι βρισκόμαστε  ξανά στο ίδιο έργο θεατές,  «με την Τουρκία να επιτίθεται σε Κούρδους, να φυλακίζει χιλιάδες αντιφρονούντες, να υποθάλπει τους δουλεμπόρους και να γεμίζει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

 

Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα. Ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και διεκδικεί δεκάδες Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο αν δεν δοθούν στη Τουρκία δεκαοκτώ Ελληνικά νησιά. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, παραβιάζονται τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, αποκλείονται τα Ίμια».

 

Γι’ αυτό τόνισα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Μάλιστα σε συνέχεια προγενέστερης τοποθέτησής μου για επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία πρότεινα τη λήψη και των παρακάτω μέτρων:

 

1.Άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

2.Άμεση διακοπή χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ.

3.Επιβολή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

4.Εμπάργκο στις εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουρκικών αγροτικών προϊόντων.

5.Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της τουρκικής κυβερνητικής ελίτ που βαρύνεται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

6.Απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τούρκων αξιωματούχων που βαρύνονται.

 

Τέλος απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο  Johannes Hahn, του ζήτησα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα εδώ και τώρα και να σταματήσει τα λόγια και τα χαϊδέματα στην Τουρκία. Μια χώρα που έχω επανειλημμένα επισημάνει πως δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη  για αυτό και το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ».

 

(Video) 16ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Απολογισμός – Πρόσωπα – Αποδελτίωση – Ομιλίες
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 16ο πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το με θέμα τις «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ». Το 16ο ΚΑ που...

Το ka-business.gr προτείνει

Τι αλλάζει με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ: χρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων – απαντήσεων για το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας
Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελούν πλέον την νέα διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας. Η υποβολή της αίτησης και η παραλαβή της απόφασης...
Power Pass: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους
Πιστώθηκε ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε  δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του...
Ιω. Σμυρλής: Ρεκόρ προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων το 2021, άγγιξαν τα 5 δισ. ευρώ
"Τα θεμέλια που έχουμε θέσει εδώ και τρία χρόνια είναι ισχυρά και δεν κλονίζονται, παρά τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα. Στην Ελλάδα παρατηρούμε συνεχή ροή...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Θέατρο: Οι Παίχτες του Ν.Β. Γκόγκολ
Ίχαρεφ .“Γιατί, το να ζήσεις τη ζωή σου σα βλάκας, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά να ζήσεις με οξυδέρκεια, με Τέχνη, να εξαπατήσεις...
Τι αλλάζει με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ: χρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων – απαντήσεων για το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας
Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελούν πλέον την νέα διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας. Η υποβολή της αίτησης και η παραλαβή της απόφασης...
Power Pass: Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους
Πιστώθηκε ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε  δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του...